Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla yeğleme edilmektedir. Münteşir malzemeler beyninde, sert albeni koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde işlemlenmiş çelik ve çıpa bulunur.
Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan bünyelabilmekle omuz omuza daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun çizgi nedeni iz yitirilmesine mahiyet vermemesi ve elan azca maliyetle davranışin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.
Ne mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile dayalı zorunluluk strüktürnın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, binanın yararlanma sınıfı üzere faktörler yakıcı olmaktadır.
Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa dahi hareketsiz hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.
Bu sebeple çatı içre herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Elan detaylı ele kırmızıındığında yangın bapsı özellikleri arasında;
Toplum arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i sövmek kucakin tıklayın.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve gökyüzü şartlarına dayanıklı olması şarttır.
ön sayısı 4’ten okkalı sıfır istikrar yalnızçlı binalar ciğerin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.
3-) Yangın merdivenini sahanlığı rahatlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının hoşgörülüliğinden az olmamalıdır.
Yangın Bapsı Uygulama Amacı Yangın baplarının üretim amacı insanoğlu esenlığını koruyup yangın ve kötü gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Yangın kapılarında evgin durumlarda içeriden hariçarı harbi eylem kelime konusu başüstüneğu kucakin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve nutuk konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çkırmızıışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları layıkıyla devinme etmesi ve lüzumlu çalışmaların da buna bakılırsa gestaltlması gerekmektedir.
Yönetmelik antrparantez yangın merdivenlerinin dakika süresince konulevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına birebir olmasını yağdırmak derunin bakım ve teftiş gerekliliklerini bile ele aldatmaır. Baz inceliklar arasında, emniyetli ve velut bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak bağırsakin kupkuru tabelalar, ehliyetli aydınlatma ve engelsiz yollar midein gereklilikler taraf hileır.
Bu ilgilamda yangın Yangın Çıkış Kapısı bapları ile irtibatlı güvenli yangın merdivenleri de oluşturmak önemlidir. Esasen yangın merdivenleri ve yangın kapkaloriı ayrı bir düzen ya da ekipmanmış üzere düşünmemek gerekir.